Кредиторите на Гърция приключиха с отстъпките


Кредиторите на Гърция приключиха с отстъпките
Снимка:

479

Новото коалиционно правителство на Гърция се отказа от идеята да води преговори за смекчаване на условията за външна помощ, след като кредиторите ясно дадоха да се разбере, че не са готови на отстъпки.

Министърът на финансите Янис Стурнарас заяви в интервю за британския вестник "Файненшъл таймс", че коалиционното правителство първо трябва да ускори реформите и след това да иска преразглеждане на условията в одобрения през февруари пакет за помощ на сума 147 милиарда евро.

"Програмата не се изпълнява и ние не можем да искаме нищо от кредиторите, докато не се поберем в рамките на програмата. Светлина в тунела има, но тунелът е дълъг", посочи Стурнарас.

Междувременно ново проучване показа, че по-голямата част на гръцки бизнесмени смятат, че страната ще остане в еврозоната, независимо от многобройните опасения в обратното, предава РИА Новости.

Анкетата е проведена сред 2,34 хиляди ръководители на ниво главен мениджър или председател на борда на директорите в гръцки компании.

94% от запитаните смятат, че икономическото положение на Гърция се е влошило през текущата година, в сравнение с 2011 година. При това 87% са уверени, че Гърция ще остане в европейския валутен съюз.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички