Лондон поема курс на бюджетни икономии


Лондон поема курс на бюджетни икономии
Снимка:

420

Заради размера на своя държавен дълг Великобритания ще се придържа към курс на бюджетни икономии през следващите няколко години, включително и ако управляващата партия се смени.

Това заяви в интервю за телевизия "Скай Нюз" финансовият министър Джордж Озбърн.

"Тази политика ще продължи през следващите няколко години. Тя ще продължи и след следващите парламентарни избори, защото дълговете, които сме наследили, са прекалено големи", коментира министърът.

В интервю за вчерашния брой на "Майл он Сънди" Озбърн отхвърли критиката на опозиционната Лейбъристка партия, призоваваща управляващата коалиция от консерватори и лебарал-демократи да се откажат от бюджетните икономии в полза на увеличаването на държавните разходи, които според нея ще стимулират възстановяването на икономиката.

"Ще има страни, наши съседи, които ще избегнат трудния избор. След 20-30 години те ще бъдат значително по-бедни. Икономиката се възстановява. Но пътят, които ни предстои да изминем, е далеч по-труден. Ще се необходими нови съкращения", каза Озбърн.

Министърът на финансите обяви нов пакет с данъчни облекчения в размер на 500 милиона паунда, но отхвърли предложението за въвеждане на данък "имения" (недвижимост с цена над 2 милиона паунда), защото смята, че кризата не може да се преодолее за сметка на богатите британци.

Този данък беше предложен от лидера на либерал-демократите Ник Клег, който смята, че данъчното бреме трябва да се преразпредели между британците с различни доходи.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички