Наградиха най-добрите български фирми


Наградиха най-добрите български фирми
Снимка:

737

Над 70 български компании се съревноваваха в първото издание на престижния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“.

На церемония в галерия „Райко Алексиев“ в София станаха ясни победителите в състезанието, което има за цел да популяризира българската индустрия и да отличи българските фирми, съобщиха от пресофиса на ПИБ - идеолог на класацията.

Призьорите тази година бяха избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвращаемост на собствения капитал и възвращаемостта на активите.

Първо място в категория „Микро и малки български фирми“ получи „Планета 98“. Фирмата се занимава с животновъдство и търговия на едро със зърно.

На второ и трето място бяха класирани съответно „Симлоджик” ЕООД с предмет на дейност проектиране и изработка на инженерингови задачи и „Бултех 2000” ООД, която произвежда средства за контрол и автоматизация в сферата на млекопроизводството и хранителната индустрия.

В категория „Средни и големи български фирми“ приза взе водещата в сферата на софтуерните услуги компания „Мусала Софт“. Второ място зае „Витавел” АД от гр. Луковит, която е фирма с 40-годишна традиция в производството на велпапе и опаковки от велпапе. На трета позиция се класира водещият производител на бронирани жилетки – „Марс Армор” ООД.

„Фирма на публиката“ след оспорвано гласуване в интернет стана „Лаура кетъринг“ - водещ български доставчик на луксозни услуги за специални събития. Тя спечели зрителския вот на сайта на конкурса с 966 гласа.

Специална грамота в категорията „Избор на организаторите” получи фирма „Интермед 1” ЕООД, която е водеща компания в България в производството на етерични масла и води.

 

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички