Обама: Ще приложим едни и същи правила от горе до долу


Обама: Ще приложим едни и същи правила от горе до долу
Снимка:

407

Очаква се в речта си "За състоянието на съюза" президентът на САЩ Барак Обама да наблегне колко е важно икономиката да дава възможности на всички американци да живеят благополучно и към която всеки ще дава приноса си, предадоха световните агенции.

"Можем или да се превърнем в страна, в която все по-малък брой хора живеят изключително добре докато все повече американци едва свързват двата края. Или можем да възстановим една икономика, в която всеки получава шанс, всеки дава своя принос и всеки играе по едни и същи правила. Тук са заложени не ценностите на демократите или републиканците, а американските ценности. Трябва да си ги възвърнем", казва Обама в откъси от речта си "За състоянието на съюза", които бяха предварително оповестени от Белия дом.

Обама ще изнесе речта си в сградата на Конгреса пред представителите на трите власти в 04.00 ч. българско време, уточнява БТА.

"Милиони американци, които работят усърдно и играят по правилата всеки ден заслужават правителство и финансова система, които правят същото. Време е да приложим едни и същи правила от горе до долу", изтъква Обама в речта си.

САЩ трябва да са водещи в сферата на образованието, да привличат високотехнологични производства, да създават високоплатени работни места и да обезпечават енергийната си сигурност без да зависят от "нестабилните региони в света", убеден е Обама.

Усърдната работа трябва да бъде достойно заплащана, а поемането на отговорност да се възнаграждава, заявява президентът на САЩ. 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички