Плевнелиев към Виетнам: Използвайте ни като мост към ЕС


Плевнелиев към Виетнам: Използвайте ни като мост към ЕС
Снимка:

407

Използвайте България като мост на Виетнам към Европа, призова президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си със заместник министър-председателя на Социалистическа република Виетнам Нгуен Тхиен Нян, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Виетнамският вицепремиер е на работно посещение у нас по покана на заместник министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков.

България и Виетнам имат значителен неизползван потенциал и двете страни виждат перспективи за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областите на туризма, създаването на съвместни промишлени предприятия, химическата промишленост, машиностроенето, селското стопанство и леката промишленост, както и във военнопромишления комплекс.

България винаги е имала водещи позиции в отрасли като производството на храни и леката промишленост, във фармацията и производството на лекарствени продукти, както и в машиностроенето, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

Според държавния глава, България може да бъде база за разширяване на виетнамския експорт за Европейския съюз. За целта страната ни е готова да предостави пристанищата във Варна и Бургас и дунавските портове.

България разполага и с индустриални зони с подходяща инфраструктура за бизнеса, предстоят и сериозни промени в законодателството, което ще насърчи инвеститорите, припомни държавният глава по време на срещата.

Българската култура на стабилност чрез фискална дисциплина и поддържане на едно от най-ниските равнища на държавен дълг в Европа е допълнителен фактор за дългосрочното доверие на инвеститорите, подчерта президентът.

Висока оценка за отношенията на най-високо равнище между България и СР Виетнам даде вицепремиерът Нгуен Тхиен Нян. Той подчерта, че страната ни ще се ползва с подкрепата на Виетнам за всички инициативи в рамките на ООН. Виетнам може да подпомогне партньорските контакти на България в региона на Югоизточна Азия, както и в рамките на АСЕАН.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички