Подемът на САЩ надмина очакванията


Подемът на САЩ надмина очакванията
Снимка:

449

Икономиката на САЩ нарасна с 3% на годишна база през последното тримесечие на 2011 г., с което надмина очакванията на експертите, сочат официални данни.

От министерството на търговията във Вашингтон съобщиха, че преразглеждането на икономическия растеж се дължи най-вече на нарастващите нежилищни инвестиции и потребителски разходи.

Темпът на растеж през последните три месеца на м.г. бе по-висок спрямо прогнозите за 2,8%, които мнозинството от експертите очакваха да се сбъднат.

Икономиката на САЩ набра значителна скорост през последното тримесечие на 2011 г., след като брутният й вътрешен продукт нарасна с 1,8% през трите месеца до септември, отбелязват още от министерството.

В речта си пред Конгреса на САЩ управителят на Федералния резерв Бен Бернанке подчерта, че в някои ключови направления икономиката е заздравила позициите си.

Въпреки това управителят изтъкна, че високата безработица, застоят на заплатите и неспокойният пазар на недвижими имоти продължават да ограничават икономическия растеж.

Той освен това обяви, че поскъпването на петрола през последните седмици ще тласне нагоре инфлацията "временно", но в дългосрочен план тя "ще остане стабилна".

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички