Полските мигранти се готвят да напуснат Великобритания след Brexit


Полските мигранти се готвят да напуснат Великобритания след Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

2176

Полските мигранти, които живеят и работят в Лондон, имат желание да напуснат Великобритания след оттеглянето й от ЕС, пише Financial Times.

В момента страната е дом на близо 850 хил. поляци. Това "група" хора, която е обогатила града, технологичните компании, консултантската индустрия и е работила за модерен Лондон, пише вестникът. Но сега много от тях искат да преосмислят плановете си за бъдещето, тъй като след референдума изведнъж се чувстват нежелани.

"За много образовани хора е по-добре, ако това се случи по-рано, отколкото по-късно. Те се връщат. Виждам го, когато говоря с моите приятели, "- каза Яцек Весквски, специалист в голяма европейска банка. Според него, Полша не само предлага най-добрите условия за живот, но също така и възможност за по-добра реализация.

Според изданието, представителите на полската професионална и работническата класа във Великобритания изпитват общо чувство на безпокойство, след като британци гласуваха да напуснат ЕС. Отбелязва се, че поляците, които никога не са изпитвали каквато и да е дискриминация, сега са много чувствителни към актове на вандализъм срещу автомобили с полски номера, както и към неуспехите на своите съграждани да вземат ипотечен и дългосрочен заем.

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички