Путин: Трябват ни нови източници на икономически растеж


Путин: Трябват ни нови източници на икономически растеж
Снимка: Getty Images/Guliver

2379

Президентът на Русия Владимир Путин възобнови заседанията на икономическия съвет. В Кремъл се събраха икономическият министър, няколко вицепремиера, лидери на няколко региона, водещи икономисти, председателите на Сметната палата и на Централната банка, помощници и съветници на президента, пише вестник Известия.

Задачата на съвета е да се подготвят ориентири за икономическата политика до 2025 г., да се определят основните фактори на икономическия ръст и развитието на социалната сфера.

„Текущата динамика показва, че резервите и ресурсите, които в началото на 2000 г движеха нашата икономика напред, не работят както преди. И както не веднъж сам съм казвал, държа да подчертая, че икономическият растеж няма да се възстанови сам по себе си. Ако не намерим нови източници на ръст, то динамиката на брутния вътрешен продукт ще се намира някъде около нулата. Тогава възможностите ни в социалната сфера, в областта на националната отбрана и сигурност, в решаването на другите задачи ще бъдат значително по-малки от това, което ни е нужно за развитието на страната, за движението напред“, каза президентът.

Икономическият съвет ще работи година и половина. Планират се както заседания с участието на президента, така и организирани срещи с работни групи.

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички