САЩ обмислят нови санкции срещу Русия


САЩ обмислят нови санкции срещу Русия
Снимка: Getty Images/ Guliver

1615

САЩ все още обмислят възможността за налагане на нови икономически санкции срещу Русия заради предполагаеми нарушения на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, но все още не са взели решение. Това каза американският заместник държавен секретар за контрола над въоръженията и международната сигурност Роуз Гетемюлер, предаде РИА Новости.

„Ние продължаваме да обмисляме икономически мерки във връзка с Договора за ликвидиране на ракети, но към момента не сме взели решение“, каза Гетемюлер по време на изслушване в Камарата на представителите.

Междувременно властите в Ню Йорк заявиха, че ще затегнат изискванията си към работещите в американските и чуждестранните банки по отношение на борбата с финансовата подкрепа на тероризма и легализация на наказанието при подобни действия.

За тази цел, финансовите институции предлагат най-малко веднъж годишно - 15 април, да се удостоверява наличието на надеждни и усъвършенствани програми за мониторинг, управление на паричните средства и сравняване на данните на клиентите с „черния списък“ на САЩ.

Управлението на финансовите услуги на щата даде на всички заинтересовани страни на 45 дни, в които да прочетат предложението и да изразяват своите мнения.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички