САЩ сред страните с най-ниски разходи за производство


САЩ сред страните с най-ниски разходи за производство
Снимка:

651

САЩ са на път да се превърнат в една от страните с най-ниски разходи за производство, твърди американска компания за консултиране на бизнеса, цитирана от БГНЕС. Според данните това се дължи на ниското равнище на заплатите и на разходите за енергия, особено на газ.

До 2015 г. средните цени на производството във Великобритания, Германия, Япония, Италия и Франция ще се окажат с 8-18% по-високи от тези в Съединените щати, се казва още в проучването. Париж и Берлин ще бъдат на върха на тази класация. Във Франция и Германия производствените разходи ще са с 16% над равнището им от другата страна на Атлантика.

Експертите от бостънската компания твърдят, че до края на десетилетието САЩ ще осъществяват до 5% от общия износ на посочените страни. За пример в изследването се посочва френската компания за автомобилни гуми Мишлен (Michelin), която ще инвестира 750 млн. долара в САЩ за изграждането на завод в Южна Каролина. Британският производител на двигатели Ролс Ройс (Rolls-Royce) вече започна през 2011 г. да произвежда някои отделни части в щата Вирджиния, посочва проучването.

Въпреки печалбата в конкурентоспособност, проучването отбелязва, че производството в САЩ ще остане по-малко привлекателно, отколкото в Китай, където средните производствени разходи ще бъдат с 5% по-ниски от американските и през 2015 г.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички