Саудитска Арабия с намерение да инвестира в България


Саудитска Арабия с намерение да инвестира в България
Снимка:

1051

Делегация от Саудитска Арабия посети Българската търговско-промишлена палата и проведе среща с ръководството, съобщава "Инфобизнес".

Джеда е вторият по големина град в Саудитска Арабия след столицата Рияд и е най-голямото саудитско пристанище на Червено море. Делегацията, водена от зам.-председателя на палатата на гр. Джеда - Мазин Батери, включваше предприемачи от секторите архитектура, недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост, производство и търговия с облекла, здравеопазване и информационни технологии.

На срещата присъстваха и представители на Българо-саудитския бизнес съвет (БСБС) - почетният председател Мохамед Сакър и зам.-председателите Недим Генджев и Стефан Йорданов. От страна на БТПП участваха председателят Цветан Симеонов, зам.-председателят Георги Стоев и Янчо Янев – член на УС. Саудитската делегация е в България на проучвателно посещение с цел запознаване с икономическата ситуация в страната и възможностите за инвестиране.

Председателят на БТПП запозна гостите с дейностите на Палатата в подкрепа на бизнеса. Той подчерта, че всяка крачка е важна за развитието на стокообмена между България и Кралство Саудитска Арабия. Двете палати и в бъдеще ще си сътрудничат за ускоряването на това развитие. Мазин Батери представи дейността на палатата на Джеда, която е със 70-годишна история и около 65 000 члена.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички