Ще има нови американски, но не и европейски санкции срещу Русия


Ще има нови американски, но не и европейски санкции срещу Русия
Снимка: Getty Images

1183

САЩ ще въведат нови санкции срещу Русия, но Европейският съюз няма такива намерения. По време на срещата на върха в Брюксел е било взето решение да не се въвеждат нови ограничения спрямо Москва, предаде Укринформ, позовавайки се на думите на френския президент Франсоа Оланд.

Оланд е отбелязал още, че облекчаването на санкционния режим или неговата отмяна ще зависят от развитието на ситуацията в Източна Украйна.

Междувременно от Русия реагираха остро на новината за новия закон, подписан от американския президент Барак Обама за поредна порция санкции спрямо Москва. 

"Този закон в САЩ може да подкопае отношенията между Москва и Вашингтон за дълго време, каза руският външен министър Сергей Лавров.

В телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери Лавров каза, че новият закон, който "заплашва с нови санкции срещу Русия, може да подкопае възможността за нормално сътрудничество между нашите държави за дълго време", се казва в изявление на руското външно министерство.

Вчера американският президент Барак Обама подписа закон, който му дава властта да налага нови санкции срещу Русия заради Украйна. Той каза, че няма да променя режима на санкции срещу Русия, но неговата администрация ще "продължи да преразглежда и променя санкциите в отговор на действията на Русия".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички