Собственикът на кулите близнаци съди авиокомпаниите за падналите самолети?


Собственикът на кулите близнаци съди авиокомпаниите за падналите самолети?
Снимка:

39628

Очаква се тази седмица американски съдия да се произнесе по случая на собственикът на двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк и дали може да подаде иск срещу авиокомпаниите, чиито самолети бяха отвлечени и в последствие разбити в сградите на 11 септември 2001 година. Това пише електронното издание на френския ежедневник „Фигаро”.

Компанията World Trade Center Properties вече е получила 4 млрд. долара от застрахователите и се надява да преследва съдебно United и American Airlines.

Адвокатите на двете авиокомпании се аргументират, че застрахователите на Световния търговски център вече са покрили обезщетенията, които компанията търси от тях.

Съдия Алвин Хелърстийн трябва да реши дали евентуално приписаната вина на двете авиокомпании се отнася към различна категория от тази, за която World Trade Center Properties вече са получили обезщетение.

Ако съдът се произнесе в полза на това, тогава Лари Силвърстийн, собственик на World Trade Center Properties, ще трябва да докаже отговорността на двете авиокомпании, в отвличането на собствените им самолети на 11 септември 2001 година.

Подобна процедура ще наложи преразглеждане на цялата система за въздушна сигурност отпреди атентатите, отнели живота на 2 753 души само в Ню Йорк.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички