Стойнев: Икономическият растеж е базиран на диалог и мерки


Стойнев: Икономическият растеж е базиран на диалог и мерки
Снимка:

9498

Новият подход на това правителство е базиран на диалог и от този диалог трябва да излязат мерките, които да подкрепят икономическия растеж, за който всички ние мечтаем. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на годишна среща с търговско-икономическите съветници, командировани в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ), цитиран от Агнеция „Фокус".

На срещата присъстват и представители на национално представените работодателски организации. Министър Стойнев коментира, че думичката „агресивност" трябва да е водеща по отношение на нови външни пазари за българските компании.

Министър Драгомир Стойнев заяви, че работата на СТИВ трябва да бъде подобрена. „Трябва да постигнем максимален ефект и затова обсъдихме дестинациите, в които са необходими търговски представители", отбеляза Драгомир Стойнев. По думите му СТИВ трябва да представят анализи за ситуацията на пазара за българските компании, както и за организираните сектори за представяне на износа на България.

Новият модел на ценообразуване в енергетиката няма да доведе до увеличаване на цената на топлоенергията за крайните консуматори, но "Толофикация София" трябва да намери начин да се разплаща с "Булгаргаз", коментира още Стойнев. „Доколкото знам „Топлофикация София” дължи 450 млн. лева към Българския енергиен холдинг, крайно време е да започнат да се разплащат, и особено за дружеството държа да започне конкретни финансови потоци към „Булгаргаз”, допълни той, цитиран от БТВ.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички