Стойнев: Законовите промени ще привлекат повече инвеститори


Стойнев: Законовите промени ще привлекат повече инвеститори
Снимка:

562

Според икономическият министър Драгомир Стойнев законодателни промени в най-скоро време ще насърчават чуждестранните инвестиции в България. Това каза той по време на българо-китайски бизнес форум.

„Нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност, и по-бърза работа от администрацията”, каза той.

Правителството има намерение до края на годината да има първи конкретни стъпки с облекчаване на бизнес климата и най-вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

„Много е трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести. Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период, добави Стойнев”.

Той каза, че разбира хората, чиито мечти в продължение 23 години са били излъгани и са вярвали в по-добър живот. Министърът допълни, че се радва, че хората протестират, но изрази мнение, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

По повод вчерашното изявление на бившия енергиен министър Делян Добрев, че активите на БЕХ са били два автомобила и една сграда, Стойнев препоръча на журналистите да преценят дали активи за 10,700 млрд. лева представляват това, което твърди Добрев.

Стойнев попита чрез медиите бившия министър "как ще коментира активността на Михаил Андонов относно факта, че е "натискал" ръководството на НЕК ВЕЦ-овете да бъдат използвани като обезпечение по договора със "Сити Груп", който е на стойност 195 млн.евро". „Аз категорично забраних още от първи ми ден като министър ВЕЦ-овете да бъдат ползвани като обезпечение, защото те не са създадени някой да ги приватизира”, заяви министър Стойнев.

Той обяви, че скоро ще има заместник-министър с ресор енергетика и обясни, че новоназначеният миналата седмица заместник-министър Красин Димитров е с ресор външноикономическа политика.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички