Столична община с 267 млн приходи за половин година


Столична община с 267 млн приходи за половин година
Снимка:

1651

267.6 милиона лева са приходите на Сотлична община към дата 30 юни, което е 50.7% от годишния план, което значи, че към средата на годината ние сме изпълнили над половината от приходите за годината, съобщава БГНЕС.

Това заяви заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, който представи отчет за изпълнението на бюджета за първите шест месеца от годината.

"Приходите са повече в размер на 6.5 милиона лева спрямо същия период на миналата година. Вървим добре. Приходите се изпълняват съгласно плана", заяви Барбалов.

По детайлно разглеждане на различните приходни пера показват, че приходът от данъка върху недвижимите имоти са в размер 56 милиона лева, което е с два милиона лева повече от приходите за полугодието през миналата година. Данъкът върху моторни средства е събрал приходи в размер на 43.4 милиона лева, което е с 400 000 лева повече спрямо миналата година.

Приходите от такса битови отпадъци са 97.2 милиона лева с 4,2 милиона лева повече спрямо това, което е постигнато за същия период на миналата година. При данъка за придобиване на имущество по възмезден начин приходите са 31.5 милиона лева или с 4.7 милиона лева повече от 2012 година. Когато говорим за този вид данък правим препратка към приходите от технически услуги, където влизат разрешителните за строеж. Там приходите са в размер на 3.9 милиона лева, което е с 493 000 лева повече. Запазва се устойчивата тенденция за раздвижване на пазара на недвижими имоти в Столична община.

От глобите, санкции и наказателните лихви Столична община е събрала 5 милиона лева. Барбалов допълни, че на 18 юли на Сесията на общинския съвет се очаква да бъде разгледано предложението за намаляване на тротоарното право с 15%.

Той каза още, че миналата седмица представители на Столична община и още четири общини на България посетихме китайския град Чонцин. "Това е град в югоизточен Китай с население 33 милиона души. Имах възможността да се срещна със заместник кмета на Чонцин и го поканих да посети столицата, за да помогнем за подобряването на бизнес отношенията и възможностите за обмен с китайски фирми.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички