Тройката иска 6-дневна работна седмица в Гърция


Тройката иска 6-дневна работна седмица в Гърция
Снимка:

561

Кредиторите от еврозаната настояват от правителството в Атина да въведе шестдневна работна седмица, като част от суровите условия за предоставянето на втория пакет от финансова помощ за страната, пише вестник „Гардиън”, цитиран от  Фокус.

Това искане се съдържа в тайно писмо на Тройката – Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, – чието съдържание достигна до медиите.

В писмото официални представители на кредиторите настояват за радикални реформи на пазара на труда, които вероятно ще засилят противопоставянето между правителството и синдикатите в Гърция.

След дългото забавяне, предизвикано от продължилия няколко месеца политически вакуум в Гърция, инспекторите на Тройката ще се завърнат в Атина тази седмица, за да следят спазването на условията за предоставяне на финансова помощ.

Те се очаква да обявят оценката си през следващия месец, която ще определи, дали на Гърция в крайна сметка ще бъде разрешено да остане в еврозоната.

Във вторник френският президент Франсоа Оланд обяви, че ако докладът е позитивен, гръцкото искане за двугодишна отсрочка за периода за прилагане на бюджетни корекции, може да бъде удовлетворено. Германия обаче продължава да отхвърля подобна опция.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички