Тръмп: ТТП изнасилва Щатите


Тръмп: ТТП изнасилва Щатите
Снимка: Gettyimages.com

2665

Милиардерът и понастоящем политик Доналд Тръмп определи Транстихоокеанското партньорство (ТТП) като „продължаващо изнасилване на нашата страна“, съобщи Politico.

На предизборен митинг в Клеърсвил, щата Охайо, водещият сред републиканците кандидат за президентския пост отправи остри нападки срещу все още нератифицираната сделка на администрацията на Барак Обама, като я нарече „бедствие“ и „изнасилване“ на американския народ. „ТТП е още едно бедствие, причинено и наложено от специални интереси, които искат да изнасилят нашата страна, просто да продължат да изнасилват страната ни“, каза Тръмп.

След това той свърза сделката с потенциалния кандидат за президентския пост от Демократическата партия Хилъри Клинтън, като спомена подкрепата за сделката на бившата първа дама, когато тя беше държавен секретар на САЩ. "Това се прави от богати хора, които искат да се възползват от нас и искат още едно партньорство. Хилъри Клинтън не толкова отдавна каза, че това е златният стандарт на търговски пактове ", каза Тръмп.

Клинтън използва термина "златен стандарт" през ноември 2012 г., когато като държавен секретар изтъкна предложената сделка по време на дипломатическо пътуване до Австралия. „ТТП определи златния стандарт на търговските споразумения за отваряне на свободна, прозрачна, справедлива търговия, в която има върховенство на закона и равни условия“, каза тогава Клинтън.

"Тази вълна на глобализация унищожи напълно, напълно нашата средна класа", заяви от своя страна Тръмп в завод край Питсбърг, който осигурява алуминиев скрап и други суровини за алуминиевата и стоманодобивната промишленост.

По време на речта си милиардерът обеща да изтегли САЩ от ТТП, след като споразумението бъде ратифицирано. Припомняме, че споразумението бе подписано от 12 държави през октомври миналата година.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички