Великобритания няма да въвежда визи за ЕС след Brexit


Великобритания няма да въвежда визи за ЕС след Brexit
Снимка:

2011

Гражданите на Европейския съюз ще могат да посещават Обединеното кралство след Brexit без визи, пише The Guardian, позовавайки се на свои източници.

Според изданието, това съвсем не значи, че европейците получават автоматично право за безсрочно оставане. Ако искат да работят в страната, те ще трябва да спазват новите ограничения за миграцията.

Британските власти многократно заявиха, че макар Брекзит да дава възможност за контролирана миграция, тя все пак няма да бъде напълно стопирана и компаниите ще продължат да наемат квалифицирани работни кадри от Стария континент.

Новият план за миграцията, очакван по-късно тази година, ще дадат яснота за намеренията на правителството относно влизането във Великобритания и условията за оставане и търсене на работа или образование в страната. Те ще влязат в сила по време на евентуалния преходен период, който ще последва завършека на Брекзит през март 2019 г.

На референдума за членството на Великобритания в ЕС, който се проведе на 23 юни м.г. привържениците на Brexit спечелиха с 51,9% срещу 48,1%. На 29 март премиерът Тереза Мей официално уведоми Брюксел за стартирането на двугодишната процедура по излизане от ЕС, която трябва да приключи до края на март 2019 година.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички