Венецуела вече има специален бюджет за тоалетна хартия


Венецуела вече има специален бюджет за тоалетна хартия
Снимка:

480

Снощи Националното събрание на Венецуела гласува специален бюджет от 79 милиона долара за внос на тоалетна хартия и други хигиенни продукти заради недостига им в страната, разполагаща с най-големите запаси от горива в света.

Бюджетът ще бъде използван за закупуването на 39 милиона рула тоалетна хартия, 50 милиона носни кърпички, 10 милиона сапуна, 17 милиона пелени и три милиона тубички с паста за зъби.

Недостигът на тези продукти във Венецуела се дължи на контрола върху цените, въведен от предишния ръководител на страната Уго Чавес през 2003 г. "Винаги сме критикували стратегията за трупане на запаси и спекулация, както и кампанията за сплашване, която засегна множество хора, принуждавайки ги да правят френетични и импулсивни покупки", заяви Хосе Авила, депутат от управляващата партия.

Чавес, който почина от рак през март, започна "боливийска революция" през 14-те си години във властта, използвайки петролните ресурси, за да финансира социални програми и програми за подпомагане на приятелски режими в региона.

Икономиката на страната обаче е засегната от недостиг на определени продукти и редовно спиране на тока. Инфлацията достигна 20% миналата година, а дългът - 150 милиарда долара, или около 50% от БВП на Венецуела, която има население от 29 милиона души.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички