7-месечно дъно за долара спрямо еврото


7-месечно дъно за долара спрямо еврото
Снимка: Getty Images / Guliver

2759

Последният ден от работната седмица се отчете с негативни данни за американския пазар на труда. Броят от 138 000 новооткрити работни места в щатската икономика, изключвайки селскостопанския сектор, разочарова анализаторите и остана далеч от техните прогнози.

Данните оказаха своето влияние върху американската валута, като доларът достигна седем месечно дъно спрямо еврото и швейцарския франк и същевременно заличи ръста си от последната седмица спрямо йената, пише изданието Economic.bg.

Фондовите борси, противно на очакванията, продължиха възходящото си движение и за пореден път приключиха деня на рекордни нива, като и трите водещи щатски индекси записаха ръст от по над 1%. Разочароващите данни за „пейролите“ в САЩ дадоха повод за съмнения у инвеститорите относно очакванията за по-агресивно вдигане на лихвения процент през юни, което беше основната причина златото да достигне своя шест седмичен връх в края на сесията.

На спот пазара ценният метал поскъпна с 1.04% до $1278.99 за тройунция, а фючърсните контракти за месец август се търгуваха на цена от $1279.80. След решението на президента Тръмп за оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение, опасенията, че страната ще увеличи добива си на петрол се засилиха и черното злато загуби от стойността си за втора поредна седмица. Лекият суров петрол поевтиня с 0.71% до $47.72 за барел, докато сортът Брент – с 0.54% до $49.95.

Икономически данни – Великобритания

В 11:30 часа българско време ще бъде публикувана информация за индекса на производствената активност в секторите на услугите (The Services Purchasing Managers' Index PMI) за месец май. Очакванията са за стойности от около 55, което би било леко понижение на нивото от 55.8 за месец април. Въпреки това, нива над 50 биват приети като положителен знак за реалните нагласи сред бизнеса относно състоянието на икономиката на страната.

Carolina Financial Corp. – Дневна

Акцията на тази търговска американска банка показва устойчиво рейнджово движение от края на 2016 в границите от $28.50 и $31.50. През последните два месеца се наблюдава движение над 50-периодната средна, която служи като ниво на подкрепа. Възможно е оттласкване на цената във възходяща посока и пробив на ниво на съпротива около $31.50, което ще бъде добър сигнал за начало на нов възходящ тренд и влизане в дълга позиция.

EUR/GBP – Дневна

От началото на годината валутната двойка се движи в добре оформен реинджови канал, чиято горна граница скоро ще бъде тествана. Пробив е малко вероятен, като при неуспешен такъв, влизането в къса позиция е разумно да бъде съпроводено със стоп за прибиране на печалбите на стойности около 86.00. Потвърждение получаваме и от осцилатора MACD.

Palladium – Дневна

На дневната графика на паладия наблюдаваме движение във възходящ рейнджови канал, датиращ от края на предходната година. Ценният метал е на път да тества нивото си на съпротива на стойност около 840.00. Осцилаторът RSI се намира близо до територия на свръхкупен пазар, което ни подсказва, че пробив на нивото на съпротива е малко вероятен. Влизането в къса позиция е оправдано, а търсената цел е на нива около 800.00, където е разположена и 50-периодната средна.

CAC40 – 6-часова

След резкия си скок, породен от позитивния изход на френските президентски избори, индексът CAC40 се намира в период на консолидация. Възможно е да се наблюдава формиране на низходящ тренд, който към момента не може да бъде потвърден, тъй като нивото на съпротива е временно пробито. При корекция на цената и достигане ниво от 5300, влизането в къса позиция е оправдано.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички