Бурята в Близкия изток направи златото привлекателно


Бурята в Близкия изток направи златото привлекателно
Снимка: Gettyimages

1569

Златото беше добре подкрепено през декември след големия спад през ноември и се счита за добра покупка от инвеститорите, особено при появилото се напрежение в Близкия изток и при спада на акциите в началото на новата година. Цената в момента се търгува близо до 50-дневната пълзяща средна, която е на 1082.64 долара и един пробив на тези нива може да доведе до покачване към следващата съпротива при 1100 долара.

Среброто намира добра подкрепа при нивата от 14 долара и също се приема за добра възможност за изграждане на дълги позиции след големите разпродажби през ноември.

Въпреки слабото доверие в китайските пазари, налице е търсене на платината от началото на декември и пробив на нивата от 900 долара може да увеличи интереса за покупки.

Медта се възстановява след покупките на акции от държавния китайски фонд, но напрежението около китайската икономика, спада на валутата и капиталовите пазари ще продължават да оказват натиск върху производителите. Не на последно място все още е налице и голям излишък в предлагането на базови метали.

Въпреки напрежението между Саудитска Арабия и Иран, цената на петрола продължи да пада заради спекулациите, че нарастването на запасите в САЩ ще премине над 130 милиона барела. Освен това, Али Ал-Наими, министър на петрола в Саудитска Арабия, заяви на 30 декември пред държавната телевизия, че страната няма да ограничи производството и ще има предлагане на всяко търсене на пазарите. Кралството изпомпваше през декември 10.25 милиона барела на ден. Това задържа общото производство на ОПЕК над 32 милиона барела на ден за седми пореден месец.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички