Colliers International излиза самостоятелно на борсата


Colliers International излиза самостоятелно на борсата
Снимка: Getty Images / Guliver

2681

Компанията за услуги в сферата на недвижимите имоти Colliers International Group (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) и FirstService Corporation (Nasdaq:FSV) и (TSX:FSV) обявиха разделянето си на две независими публично търгувани компании – Colliers International Group Inc. ("Colliers") и новата FirstService Corporation ("FirstService").

В началото на юни акциите на Colliers са пуснати на фондовата борса NASDAQ ("NASDAQ") под символа CIGI и на фондовата борса Торонто ("TSX") под символа CIG, съобщават от компанията.

„Листването на Colliers на фондовата борса е много внимателно обмислен момент в стратегията ни за растеж, който ще увеличи нашата видимост сред инвеститори и клиенти, и ще засили допълнително позицията ни на ключовите пазари по света“, коментира в прессъобщение Джей Хеник, председател на борда и основен акционер на компанията.

По думите му Colliers в процъфтявала като част от FirstService. Приходите на компанията са се увеличиха от 200 млн. долара през 2004 г. до 1,6 млрд. долара през 2014 г.

Според Colliers този ход дава на компанията повече възможности за растеж включващи придобивания и диверсификация на услугите, като всичко се прави с цел да се разшири спектъра на обслужване и да се увеличи стойността на акциите. 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички