22 000 души са намерили стаж или работа на Форум Кариери


22 000 души са намерили стаж или работа на Форум Кариери
Снимка:

535

Близо 22 000 души са намерили стаж или работа на досегашните издания на Кариерния форум "Национални дни на кариерата".

Наистина се радвам, че започнахме тази организация и, че продължаваме и се надявам днес отново студентите, младите специалисти, да получат шанс, каза управителят на ДжобТайгър Светлозар Петров на форума, който започна днес в София.

По думите на Петров в година на криза, една от най-добрите новини е, че форумът го има.

Не само че го има, но в този имаме 11 фирми повече, отколкото през миналата година. Тази година тук са 103 фирми, миналата година бяха 92. Мен лично ме радва, че от първото си издание през 2002 г. до днес 137 500 души са посетили Форум „Кариери” от цялата страна. Всяка година, организирайки го, си даваш сметка - колко много хора са това, допълни Петров.

600 души се очаква да започнат работа по програма за заетост на Министерство на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на Агенция по заетостта Камелия Лозанова, по време на Кариерния форум.

Кандидатите трябва да са завършили висше образование и да притежават специалност, която е заявена от конкретното министерство или ведомство. След одобрение, те ще бъдат на заплата 400 лева.

По програмата „Старт в кариерата” миналата година над 1100 души са стажували в различни министерства, ведомства, както и общини (там общините и областните администрации са бенефициенти).

Програмата, която пускаме сега, е предназначена конкретно за поделенията на двете министерства. Очакваме в края на лятото или началото на есента вече да започнат първите подбори, тъй като трябва да се напише проектно предложение, да се одобри от договарящия орган, допълни Лозанова.

Началото на процедурите по подбор ще съвпадне със завършването на учебната година за младите висшисти и по този начин ще се даде възможност на повече хора от образованието непосредствено да тръгнат към заетост.

Програмата прилича на програма „Старт на кариерата”, просто отваря още възможности за участие на младежите в държавните институции, каза още Камелия Лозанова.

Програмата е по проект на оперативна програма „Човешки ресурси”. Все още не е ясно какво ще бъде името й. Тя е за стаж за период от 9 месеца.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички