25 000 гърци остават без работа, страната разпродава държавно имущество


25 000 гърци остават без работа, страната разпродава държавно имущество
Снимка:

704

Проблемът с безработицата в Гърция ще се задълбочи, след като гръцкият парламент одобри закон за реформи в държавната администрация. Масовите съкращения вече са започнали, като се очаква общо 25 000 души да останат без работа, съобщи БТВ.

Съкращенията ще бъдат приложени в следващите няколко месеца. Учителите и полицаите ще бъдат най-тежко засегнати от мерките.
Протестите през последните дни не повлияха на решението на депутатите. Съкращаването на държавните служители е залог за получаването на поредния транш от европейската помощ.

За първи път от години властите съобщиха и добра новина - от август ще бъде намален ДДС върху ресторантите и баровете с цел стимулиране на туризма.

Междувременно стана ясно, че гръцката агенция за приватизация HRADF е започнала разпродажба на държавно недвижимо имущество чрез електронни търгове. Агенцията подчертава, че вече са реализирани две сделки на стойност 1,5 млн. евро.

Според информацията първата сграда с площ 703 кв. м и допълнителен парцел от 226 кв. м се намира в атинския квартал Колонаки и е била продадена за 1,1 млн. евро. Условия за продажбата е съхраняване на архитектурния облик на сградата, проектирана от архитекта Цангрис, която е била запусната последните седем години. Вторият обект е разположен в град Кавала и е бил продаден за 400 000 евро.

Желанието на гърците власти е посредством търговете и инвестициите, които ще вложат новите собственици, да укрепят туризма и развитието на местната икономика.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички