Аутсорсинг бизнесът се обединява


Аутсорсинг бизнесът се обединява
Снимка:

754

Българска аутсорсинг асоциация (БАА) се учредява днес с амбицията да превърне България в още по-атрактивна дестинация за инвестиции в сектора.

Сред учредителите на БАА са компании като AII Data Processing, Atos Bulgaria, Bulpros, Coca-Cola Hellenic Enterprise IT и Sofica Group.

Аутсорсинг индустрията ще работи за намаляване на младежката безработица предвид плановете си за утрояване на заетите в сектора през следващите пет години, коментира днес в сутрешния ефир на БНР Стефан Бумов, изпълнителен директор на "Софика Груп". 

Той подчерта, че компаниите трябва да се насочат към градове извън София, в които има висши учебни заведения. Смисълът на тази дума идва от това да бъдат изнесени ресурси там, където е най-доброто тяхно качество.

Сектор, към който инвеститорите все още имат интерес е аутсорсинга, като обикновено става въпрос за работа в областта на финансите и счетоводството, каза в сутрешния блок на телевизия и радио България он ер Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Според него създаването на тази асоциация е много добра стъпка.

До няколко седмици ще бъде обявена инвестицията на голяма западна фирма, която ще разкрие между 1500 и 2000 работни места в България, съобщи още Стефанов.

По думите му още две фирми имат интерес, но те все още избират между Румъния и България.

Борислав Стефанов коментира, че до края на септември има около 250 млн. евро ръст на преките инвестиции. Очакването му е до края на годината чуждестранните инвестиции да реализират ръст от около 10-15% спрямо миналата година.

По думите му законовите мерки, които има в България по отношение на чуждестранните инвеститори не са достатъчни и не отговарят на изискванията на кризата. Освен това дори и в закона да се приеме точка, според която чуждестранните инвеститори, които разкриват работни места у нас, да получават финансови облекчения – осигуровките на служителите да се покриват от държавата, няма гаранция, че от Министерство на финансите ще решат да отделят тези пари, обясни още Стефанов.

 

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички