Аутсорсингът атакува и Пловдив


Аутсорсингът атакува и Пловдив
Снимка:

640

След успешното си развитие в София, аутсорсинг бизнесът атакува и Пловдив.

Най-голямата българска аутсорсинг компания - Софика Груп, разширява дейността си в страната ни като открива център за предоставяне на изнесени услуги в града на Тепетата.

В центъра ще бъдат открити 50 работни места до края на януари 2013 г., като компанията започва набирането на служители още идния месец, стана ясно на съвместна пресконференция на Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп и инж. Иван Тотев, кмет на община Пловдив.

Новият аутсорсинг център на Софика Груп в Пловдив е със стратегическо значение за компанията ни и е важна стъпка от политиката й да създава възможности за устойчиво икономическо развитие на регионите в страната. Пловдив има всичките необходими ресурси за изграждането на такъв център - добре образовани млади хора владеещи различни езици, университети, добра инфраструктура и достъп до две летища”, каза Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп по време на пресконференцията.

Центърът ще обслужва клиенти на компанията от сферата на телекомуникациите, финансовия сектор и туризма както в България, така и от Европа. От Софика Груп планират в центъра да получат възможност за професионална реализация 150 млади и квалифицирани българи до края на 2013 година.

„Създаването на работни места с висока добавена стойност за младите и талантливи хора е сред нашите най-големи приоритети. Инвестиции като тази позволяват да запазим образованите и квалифицирани хора, завършващи висшите училища в града ни, като по този начин развиваме интелектуалния и научен потенциал на Пловдив”, заяви кметът на общината инж. Иван Тотев в рамките на днешното събитие.

 

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички