Автозаводът на Литекс Моторс е готов


Автозаводът на Литекс Моторс е готов
Снимка:

545

На 21 февруари 2012 г. Литекс Моторс ще открие завода си за производство на автомобили Great Wall край град Ловеч.

Специално за събитието в страната ще пристигне Ван Фън Йн, президент и изпълнителен директор на автомобилния гигант Great Wall Motor (GWM) – партньор на българската компания.

Заводът на Литекс Моторс разполага с най-съвременно оборудване за производство на автомобили и е един от най-модерните в Европа.

Продукцията ще бъде предназначена за националния и европейския пазар. Това е първият завод за Great Wall автомобили в рамките на Европейския съюз.

Производствените мощности на Литекс Моторс са изцяло нов и мащабен проект, като основната инвестиция е предимно на българската компания.

Изграждането на завода започва с подписването на договор за сътрудничество между Литекс Моторс и Great Wall Motor през есента на 2009 г. Две години по-късно, през ноември 2011 г., в завода се произвежда и първият автомобил от тестовата серия, който покрива високите стандарти за качество в индустрията.

С откриването на завода започва и серийното производство на българските автомобили за пазарите в страната и чужбина.

В завода към момента са заети над 120 души, като средната възраст на операторите е 19 години, а на инженерите - 25 години. В ръководния екип участват чуждестранни консултанти и мениджъри с дългогодишен опит в производството и продажбите на водещи световни автомобилни марки.

При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2 000 души. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

GWM е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна.

Компанията оперира на най-големия автомобилен пазар в света, като реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят – в Европа, Близкия Изток, Африка, Централна и Южна Америка, Азия, Австралия и др.

GWM са първата и все още единствена независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС, като покриват всички стандарти и изисквания на общността. GWM разполага със собствен център за дизайн и развойна дейност, в който работят висококвалифицирани инженери от цял свят.

Производственият капацитет на компанията за 2012 г. е 1,2 млн. автомобила годишно и ще бъде увеличен до 2 млн. автомобила годишно до 2016 г.

 

 

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички