Борисов ще реже отпуска на чиновниците


Борисов ще реже отпуска на чиновниците
Снимка:

420

Няма никаква логика отпуските да бъдат придобивка след като не се ползват.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който участва в работен обяд с членовете на Американската търговска камара в България.

Ще продължим с реформите и със съкращенията в сферите, където няма икономическа ефективност, колкото и болезнени да са те, включително и това, което съм задал като задача на тристранния съвет – да се преразгледат и сроковете на платените отпуски, които се ползват в държавната администрация, каза Борисов, цитиран от Фокус.

Безспорен е фактът, че години наред държавата се явява още един донор. Платеният отпуск се дава на един служител, за да съхраним неговото здраве и да има по-голяма работоспособност. На практика се получава, че десетки хиляди дни от отпуска се събират и не се ползват от хората.

Дори има парадокс, че на един директор на дирекция в едно министерство му се полагат 43 дни платен отпуск. Като прибавим празниците има служители, които работят по около 200 дни в годината. Докато в частния сектор има 20 дни отпуска, допълни Борисов.

Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост. В противен случай на края на всяка година или когато си тръгнат, ние изплащаме стотици дни отпуска, обобщи премиерът.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички