Експерти: Търсенето на специалисти по КСО ще расте


Експерти: Търсенето на специалисти по КСО ще расте
Снимка:

810

През следващите години все повече и повече ще се търсят специалисти по корпоративна социална отговорност.

Това коментира на форум днес Светла Стоева, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР).

Да бъдат отговорни е наболяло бизнес изискване към компаниите, а далеч не препоръчителна инициатива както беше допреди няколко години. От добре подготвени експерти в тази област ще има нужда всяка компания, която се ориентира към управлението на социалната отговорност на ниво бизнес стратегия и бизнес процеси, а не само на ниво благотворителност или маркетинг, отбеляза Стоева.

Новата специалност вече стартира и в България с магистърска програма по „Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт)”. Програмата е по инициатива и с подкрепата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Интертек Муди и CSR Bulgaria и предлага прием за април 2012 г. към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Ще подготвяме специалисти, които да знаят как да направят компаниите си финансово успешни и едновременно с това отговорни към средата, в която работят, както и към обществото като цяло. И дори обратното – как да правят пари от това, че са грижовни и отговорни. Това не само не е мит, но е и задължение. Ще даваме на студентите практическа насоченост, но и стабилни теоретични познания, разказа Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси.

 Първите студенти по програмата започват обучението си през април 2012 г. Бъдещите магистри ще се докоснат до опита на водещи мениджъри от големи компании в България, както и до международно know-how от гост лектори от Европа, специалисти в областта.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички