Франция облекчава достъпа на чужди студенти до трудовия си пазар


Франция облекчава достъпа на чужди студенти до трудовия си пазар
Снимка:

461

Френското правителство ще публикува следващата седмица инструкции за облекчаване на издаване на разрешителни за работа за някои висококвалифицирани чуждестранни студенти, обявиха министерствата на вътрешните работи, труда и висшето образование, предаде Франс прес.

Съобщението идва след няколко месеца мобилизация на чуждестранни студенти, които бяха заплашени с експулсиране, след като в края на май кабинетът издаде нареждане, с което ограничи възможността им да работят във Франция след дипломирането си.

Студентите бяха подкрепени от председатели на академични съвети и ръководители на предприятия.

"Министрите решиха още следващата седмица да изпратят на областните управители допълнително нареждане, в което се дават подходящите професионални ориентации за висококвалифицирани чуждестранни студенти, чието образование е на ниво най-малко втора година магистратура (пет години висше образование) и които желаят да получат първия си професионален опит във Франция", се казва в изявление на трите министерства.

В изявлението се уточнява, че "задълбоченото познаване на чужда страна или култура може да е търсено специфично умение, например при завоюването на нови пазари". Това ще бъде взето предвид при разглеждането на молбите за разрешително за престой с разрешение за упражняване на трудова дейност, се казва в текста.

Мнозина във Франция критикуват желанието на властите да ограничат законната имиграция в страната. Предизборният екип на президента Никола Саркози е обявил много твърди позиции по отношение на имиграцията четири месеца преди президентските избори, отбелязва БТА.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички