Гърците ще имат великденски бонуси въпреки кризата


Гърците ще имат великденски бонуси въпреки кризата
Снимка:

547

Въпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има, съобщи Би Ти Ви.

Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи.

От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия.

На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии.

Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус.

Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 235 до 300 евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.

Междувременно представителите на надзорната тройка увеличават натиска върху Гърция за ново намаляване на минималната заплата, която в момента е с 50 на сто по-висока от минималните заплати в Испания и Португалия.

Гръцки медии дори плашат гражданите с далеч по-ниските - "български заплати". Това обаче е малко вероятно да стане преди предсрочните парламентарни избори, които трябва да се проведат след великденските празници.

Повечето българи ще останат без бонуси

За разлика от гърците, повечето работещи у нас няма да получат великденски бонуси, информира Би Ти Ви преди няколко дни.

Около 40% от работодателите планират да дадат празнични премии на служителите си през април, което е намаление в сравнение с миналата година.

Премиите вече зависят не от добрата работа на служителите, а до голяма степен от финансовото състояние на фирмата. С 10% повече са компаниите, чиито бизнес е останал в застой през изминалата година и затова не могат да си позволят бонуси. Увеличават се и тези, които дори бележат спад. Броят на фирмите, които ще раздават премии, намалява и заради факта, че работодателите вече предпочитат да не делят служителите си на добри и лоши.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички