Хиляди фиктивни студенти работят нелегално на Острова


Хиляди фиктивни студенти работят нелегално на Острова
Снимка:

416

Около 50 000 имигранти са се възползвали от задействането на нова система за издаване на студентски визи през 2009 г., за да работят нелегално във Великобритания, сочи официален доклад.

Системата, която беше задействана през 2009 г., предвижда, че чуждестранните студенти трябва да са приети в утвърден университет и че не могат да го променят без разрешение. Но отсъствието на контрол станало причина 40 000-50 000 души да влязат във Великобритания, за да работят, а не да учат, сочи докладът.

Агенцията за граничен контрол не е проверила дали тези, които влизат във Великобритания като студенти, наистина ходят на лекции, се допълва в документа, цитиран от БГНЕС.

Поръчаният от правителството доклад упреква също така Агенцията за граничен контрол, че не е проверявала дали студентите наистина напускат Великобритания след завършване на образованието си.

Злоупотребите са били извършени главно през първата година, уточнява докладът.

292 000 визи и 110 000 удължавания на визи са били предоставени на студенти и на техни роднини всяка година от въвеждането на новата система преди три години.

Британското правителство не крие желанието си да привлича само "качествени имигранти" - квалифицирани служители и студенти.

То обяви засилване на контрола върху имиграцията, като задейства по-стриктни правила за владеенето на езика и гарантира, че студентите наистина имат право да пребивават в страната.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички