Холандия запазва бариерите за наши работници


Холандия запазва бариерите за наши работници
Снимка:

568

Новото правителство на Холандия ще запази ограниченията за достъп до пазара на труда в страната за гражданите на Румъния и България.

Това се посочва в проекта за формиране на управляваща коалиция в страната, предаде румънската телевизия „Антена 3”.

Въпреки че националистите на Херт Вилдерс ще са в опозиция, холандските власти ще запазят отрицателното си отношение към Букурещ и София. Ограниченията за румънските и българските работници в Холандия ще останат в сила до 2014 година, като е възможно този срок да бъде удължен.

Според източници от Хага новото холандско правителство ще запази негативното си отношение към разширяването на Шенген и ще въведе по-строга политика по отношението на натурализирането на имигранти.

Споразумението, което очертава стратегията на коалиционното правителство до 2017 г., предвижда мерки за икономии на стойност 15 милиарда евро, съобщава сайтът DutchNews.Nl.

В частта за имиграцията и интеграцията е освен вдигане на ограниченията за пазара на труда за българи и румънци през 2014 г., е предвидено и изискване имигрантите да са живели седем години в страната вместо предвидените досега пет години, за да получат гражданство и право на гласуване на местните избори, както и изключване на имигрантите от системата за социални помощи в първите седем години от престоя им.

Сред другите мерки, предвидени в споразумението, са отказ от плановете за домакинство на Олимпийските игри през 2028 г. заради липса на подкрепа от обществото, забрана за използване на диви животни в цирковете, увеличаване на законната възраст за пиене на всички видове алкохол на 18 години, увеличаване на акцизите върху алкохола и цигарите, затворниците да плащат за издръжката си, забрана за носене на дрехи, покриващи лицето, в обществените сгради и градския транспорт.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички