Канада търси млади имигранти


Канада търси млади имигранти
Снимка:

1028

Канада търси млади имигранти, които идват да учат и могат да бъдат наети след тяхното завършване.

Министърът на имиграцията в Канада прикани повече чуждестранни студенти и временни работници да кандидатстват да останат в страната следващата година, въпреки че нивата на имиграцията ще останат непроменени, съобщи АФП.

Те са имигранти на бъдещето. Те са млади. Те имат канадски дипломи. Те владеят езика на добро ниво. Те са готови за успех, обяви имиграционният министър Джейсън Кени.

Съгласно новите правила, ще бъде разрешено на до 10 000 чуждестранни студенти и временни работници да кандидатстват за постоянно жителство, като за сравнение през 2011 година броят им беше 6 000.

През 2013 г. Канада ще приеме между 240 000 и 265 000 имигранти, каквато кота е приемала през последните 7 години, съобщи правителството.

Оповестявайки това решение, министърът на имиграцията Джейсън Кени изрази безпокойство от социологически анкети, показващи, че канадците са все по-малко склонни да гледат с добро око на влиянието на имиграцията върху икономиката и културата на страната.

Кени спомена, че безработицата сред имигрантите е достигнала 14% срещу 7,4% общо за населението и това е аргумент за "реформиране" на имиграционната система в Канада.

Ето защо ние не увеличаваме квотата на имигрантите, подчерта министърът.

Той също така призна, че в някои райони на страната и индустриални отрасли се забелязва съществен недостиг на работна ръка, и че в близките години тази тенденция ще става все по-силна.

Новодошлите ще внесат уменията и талантите си, ще допринесат за икономиката и ще помогнат да се поднови работната сила, така че Канада да остане конкурентноспособна на световно ниво, заяви  Кени.

Критиците обаче казват, че прицелването в чуждестранни студенти лишава по-бедните страни от таланти, които са нужни за растежа на развиващите се икономики.

 

 

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички