Металурзите от ОЦК Кърджали отново на улицата


Металурзите от ОЦК Кърджали отново на улицата
Снимка:

5975

Металурзите от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали излизат на протест на 6 март заради все още неполучените от бившия собственик Валентин Захариев заплати, предаде БГНЕС.

В 10:00 часа утре измамените и безработни хора ще се съберат пред паметника на Васил Левски в центъра на града, за да изразят недоволството си от неизплатените им суми, фиксирани в изпълнителни листове. Захариев дължи на мнозина суми в размер на 5 000 – 10 000 лева. Заводът беше продаден на близката до Първа инвестиционна банка (ПИБ) фирма "Хармони 2012", но от свръхамбициозната й програма не последва нищо. Миналата година на 1 март стартираха дългите протести на металурзите. Цеховете за производство на олово и цинк плюс всички спомагателни дейности са затворени отдавна, в предприятието работят около 30 души на граждански договори с банката. Те обаче се съмняват, че ще останат ангажирани.

Организираният нов протест обаче събуди подозрения сред някогашните водачи на миналите бунтове. Лидерът на заводската структура на КТ "Подкрепа" Анни Георгиев заяви пред БГНЕС, че предстоящата проява е вдъхновена от хората на "енергийния мафиот Христо Ковачки и от БСП". Според него местният председател на партията на Ковачки "Лидер" Красимир Димитров е получил политическа поръчка да организира новия протест. Димитров е и лидер на заводския синдикат "Защита". Вижте кои са водачите на протестите срещу монополите в Кърджали, това са партийно ангажирани бивши металурзи, активисти в ръководството на БСП, обясни Георгиев и уточни, че и гражданското движение ДНЕС е креатура на социалистическата партия. ДНЕС е организацията в Кърджали, която агитира и оглавява бунтовете срещу енергийните монополи. Той допълни, че ОЦК няма никакви шансове за бъдещето, след като кабинетът е в оставка, а ПИБ изчаква прогнозите.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички