Минималната заплата се увеличава от 1 октомври


Минималната заплата се увеличава от 1 октомври
Снимка:

1338

Ще направим всичко възможно от 1 октомври да бъде увеличена минималната заплата. Това е предмет на обсъждане в рамките на тристранния диалог, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов пред Нова тв, предаде StandartNews.

"До края на този месец най-вероятно ще имаме решение на този въпрос", обясни министърът. Той все пак е оптимист и смята, че първите стъпки на правителството са обнадеждаващи. "Не знам дали е редно да правим самооценка на това, което сме свършили или не сме, това е работа на българските граждани. Минималната заплата е тази, която трябва да осигурява покупателна способност на този, който я получава", оцени Адемов.

По отношение на коледните надбавки на пенсиите, той посочи, че трябва да е ясно, че докато не приключи деветмесечното отчитане на държавното осигуряване е трудно да се каже ще има ли или не коледни надбавки. „Ще се търсят възможности за тези необходими около 35 - 40 милиона лева. Около 800 000 хиляди български пенсионери ще могат да се възползват от тази надбавка", заяви министърът. Той все пак се застрахова като подчерта, че предварителните разчети могат да бъдат повеждащи. „Трудно е да се каже с какъв процент могат да бъдат увеличени пенсиите, нека изчакаме Нова година", коментира Адемов.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички