Няма повишение? Напускам!


Няма повишение? Напускам!
Снимка: Thinkstock/Guliver

1647

Ако новогодишното ви решение е било да печелите повече пари през 2015, не сте единствени. Много от трудещите се имат очаквания заплатите им да се увеличат през следващите 12 месеца. В САЩ например 35% от служителите казват, че ще са готови да напуснат, ако не им бъде предложено повишение. Това показва проучване на Glassdoor.

Съвсем доскоро американците бяха щастливи просто да имат работа. Напоследък обаче ситуацията на пазара на труда се подобри и те вече добиха по-голямо самочувствие. Около половината от участниците в изследването са сигурни, че няма да имат проблем да си намерят нова длъжност, ако напуснат.

Само 13 на сто пък се притесняват, че могат да бъдат уволнени. Увереността им е донякъде оправдана – 2014 бе годината с най-малко уволнения в САЩ от 1997 г. насам.

Истината обаче е, че никоя работа не е напълно сигурна. Дори през най-добрите икономически времена в Америка всяка година 40 000 души остават без препитание. Може би затова и мнозина предпочитат да играят на сигурно. Около 30% редовно проверяват какви са опциите за смяна на работното място в тяхната сфера.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички