Обслужват ни по-често по имейл и чат


Обслужват ни по-често по имейл и чат
Снимка:

5522

Все по-често ще ни обслужват по имейл и чат в контакт центровете, твърди една от най-големите аутсорсинг компании в Източна Европа, CallPoint New Europe, в която работят 900 специалисти в България и Румъния.

Над 60% е делът на негласовите услуги в компанията и той непрекъснато нараства. Става дума за комуникация, която се извършва по имейл, чат, факс.

„Един от най-големите митове за аутсорсинг компаниите е, че се занимават с обслужване на клиенти единствено по телефона. А това далеч не е така. Компаниите развиват и негласовите услуги, подходящи за стандартизирани дейности като например резервацията на самолетни билети”, обясняват от CallPoint.

„В тази връзка смятаме, че по-пълно на дейността на една аутсорсинг компания отговаря названието „клиентски център”, вместо „кол център”, допълват от там.

Друга погрешна представа за клиентските центрове е, че в тях работят само студенти. Истината е, че в тази сфера са заети хора с различна възраст, образование и националност. В CallPoint около 85% от служителите са със завършено висше образование, много от тях са следвали и работили в страни от Европейския съюз. Голяма част от служителите са хора над 35-40-годишна възраст, които търсят преквалификация. Чужденците в компанията пък са около 10%.

Още един мит за работата в аутсорсинг сферата е, че там няма възможност за кариерно развитие. Според статистиката на CallPoint един телеоператор получава общо по сто часа обучение на година, а 85% от служителите растат вътре в компанията. Много от хората, след като са работили една или две години по един проект, започват да заемат ръководни длъжности по него. Провеждат се 8 вида обучения, сред които такива за комуникационни и продажбени умения, езикови курсове, IT курсове, практики в чужбина и обмяна на опит, управленски и презентационни обучения.

Развитието на дигиталните технологии доведе до това, че все повече хора искат да общуват live, да имат достъп до организации и марки на мига. Контакт центровете позволяват тези връзки да се осъществявт по много нови и различни канали, заключават от CallPoint.

CallPoint New Europe е една от най-големите независими аутсорсинг компании в Източна Европа. 

В момента контакт центъра разполага с 1 000 работни места в 3 офиса: в София (650 човека), Пловдив (50) и Букурещ (300). 95% от фирмите, които ползват услугите на CallPoint, са от Западна Европа. Те се обслужват на 28 езика. 

 

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички