ПИБ оттегля жалбата си за дълговете на ОЦК


ПИБ оттегля жалбата си за дълговете на ОЦК
Снимка:

782

Бившите служители на ОЦК Кърджали, които излязоха на протест заради неизплатените си възнаграждения, временно спират демонстрациите. Причината - декларираното Първа инвестиционна банка (ПИБ) намерение за оттегляне на жалбата срещу разпределението на парите по изпълнителното дело срещу ОЦК.

Жалбата спираше изплащането на изработените от металурзите заплати - затова те бяха обявили, че днес ще построят палатков лагер и ще започнат гладни стачки.

От офиса на частния съдебен изпълнител миналата седмица казаха, че освен от фирма „Скания“, от „Стил комодитис“ и ПИБ, е внесена жалба срещу разпределението на парите и от BNP Paribas. Изпълнителят е готов да започне да изплаща дължимите суми на работниците веднага след като се произнесе съда.

Както стана ясно по рано, от фирма „Стил комодитис“, зад която стои Валентин Захариев, няма да дадат ход на жалбата си срещу разпределението на парите, което е в полза на това работниците от ОЦК да получат своите заплати.

Лидерът на протеста Стефан Атанасов заяви, че работниците остават в стачна готовност и ще предприемат радикални действия, ако не получат парите си. Металурзите настояват и за среща с новия инвеститор в завода, за да получат информация дали производството ще бъде възстановено и кога ще има назначения, предаде БНТ.

Захариев дължи на мнозина суми в размер на 5 000 – 10 000 лева. Заводът беше продаден на близката до Първа инвестиционна банка (ПИБ) фирма "Хармони 2012", но от свръхамбициозната й програма не последва нищо. Миналата година на 1 март стартираха дългите протести на металурзите. Цеховете за производство на олово и цинк плюс всички спомагателни дейности са затворени отдавна, в предприятието работят около 30 души на граждански договори с банката.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички