Правим българо-австрийски центрове за квалификация


Правим българо-австрийски центрове за квалификация
Снимка:

414

МТСП ще създаде Българо-австрийски центрове за квалификация и преквалификация на работници.

Това предвижда Работната програма за сътрудничество 2012 – 2013 г. между МТСП и Федералното министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите на Австрия, съобщиха от министерството.

Министър Тотю Младенов и австрийският му колега Рудолф Хундсторфер подписаха днес документа на двустранна среща, която се осъществи в рамките на работната визита на министър Младенов във Виена.

Министър Младенов съобщи, че в България има над 400 австрийски компании, в които са заети над 30 000 служители, което прави държавата най-големия инвеститор в България. По неговите думи те са потенциални потребители на услугите, които квалификационните центрове ще предоставят.

Предвижда се обучителните институции да имат роля за създаването на клъстър от фирми, проучване на потребностите от обучение, свързване в мрежа на фирми и обучаващи центрове и др.

В Работната програма между двете министерства за 2012 – 2013 г. е заложено и реализирането на проект "Виртуална мрежа за професионално обучение Австрия-България".

Финансирането на дейностите на Виртуалната мрежа ще се осигури от Федерално министерство на труда, социалните въпроси и защитата на потребителите на Австрия.

Дейностите по квалификация ще се финансират от заинтересованите фирми. В рамките на проекта ще се разработи интернет страница и ще се обучи екип от български експерти за предоставяне на услуги по квалификационно консултиране

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички