Путин иска изпити за имигрантите


Путин иска изпити за имигрантите
Снимка:

790

Въвеждане на образователен изпит по руски език, история на Русия и основите на руското законодателство за работещите в страната чужденци, иска новият президент на Русия Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Правителството на Русия трябва да обезпечи въвеждането на такъв задължителен изпит за трудещите се имигранти, с изключение на висококвалифицираните специалисти, настоя Путин, който на 7 положи клетва като държавен глава на Русия.

Още през януари руският президент заяви, че за придобиване или продължаване на имигрантския статут от 2013 година трябва да се въведе такъв изпит.

За нас е важно имигрантите да могат нормално да се адаптират в обществото. Елементарно изискване към хората, които желаят да живеят и работят в Русия, е готовността им да усвоят нашият език и култура. От следващата година изпитът по руски език, по история на Русия и руска литература, по основите на нашата държава и право трябва да стане задължителен за придобиване или продължаване на имигрантския статут, писа тогава Путин.

По думите му Русия, както и другите цивилизовани държави, е готова да разработи и представи на имигрантите съответните образователни програми, включително "за сметка на работодателите", изтъкна той.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички