Роднините на имигрантите - все така зависими от парите им


Роднините на имигрантите - все така зависими от парите им
Снимка:

685

Паричните преводи от имигранти към развиващите се страни ща са по-високи от очакваното тази година и ще достигнат 406 млрд. долара, съобщи във вторник Световната банка.

Все пак кризата в Европа намалява потоците към Африка на юг от Сахара и парите към Източна Европа.

В сравнение с 2011 г., тези трансфери би трябвало да са по-високи в световен мащаб с 6,5%, преди да продължат своя подем през следващите години (7,9% през 2013 г., 10,1% през 2014 г.), съобщи институцията в изявление, предаде АФП.

За 2012 г. СБ очакваше по-спокойни парични потоци и посочваше 399 млрд. долара, изпратени от работници, живеещи в чужбина, към родните страни.

"Въпреки, че работниците имигранти са до голяма степен засегнати от забавянето на световната икономика, обемът на парични преводи остава забележително постоянен. Това са финансови спасителни пояси за семейства в неравностойно положение и източник на чуждестранна валута в много бедни страни ", заяви Хан Тимер, отговорен служител на Световната банка.

Индия (70 млрд.) и Китай (66 милиарда) ще бъдат основните направления тази година, следвани от Мексико и Филипините (24 милиарда евро). Първата страна от черна Африка, която се появява в тази класация е Нигерия, която вероятно ще получи по този начин 21 милиарда щатски долара през 2012 г.

Азия и югоизточната част на Тихия океан, които имат много емигранти в страните-производителки на петрол, са се възползвали от паричните преводи "много повече от очакваното", обяснява СБ в изявлението.

Паричните преводи към Африка на юг от Сахара и Източна Европа обаче са "възпрепятствани" от дълговата криза в Европейския съюз, заяви СБ, добавяйки, че по-високата стойност на тези транзакции, особено за Африка са важна "пречка".

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8056
  • GBP
    1
    2.27846
  • JPY
    100
    1.16121
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички