Родните депутати не са склонни да си намалят заплатите


Родните депутати не са склонни да си намалят заплатите
Снимка:

515

Българските депутати не са склонни да намалят заплатите си по примера на италианските им колеги, показа анкета на БНТ2 София.

Както е известно, парламентаристите в Италия единодушно решиха да намалят с 1 300 евро месечните си възнаграждения заради кризата и в подкрепа на новия министър-председател Марио Монти, който изцяло отказа да получава заплата.

 Всички анкетирани от телевизията народни представители заявиха, че идеята е неприложима в България заради ниските доходи в страната, съобщават от пресофиса на БНТ.

Смятам, че ако трябва да се правят рестрикции, те не бива да засягат само парламента, коментира Меглена Плугчиева от парламентарната група на Коалиция за България.

Аз дори предлагам българските депутати, които по последни данни имат най-ниските възнаграждения в Европейския съюз, въобще да не получават заплати, заяви с ирония независимият депутат Дарин Матев.

Според Валентин Николов от ГЕРБ правителството на Бойко Борисов е отличник по икономии и същата тенденция се забелязва и в парламента. Той също не хареса идеята за намаляване на депутатските заплати.

Неотдавна Яне Янев от РЗС призна, че получава 2 600 лева като народен представител, но разкри, че повечето му колеги си докарват по 5 000 лева на месец. Това възмути министъра на финансите Симеон Дянков.

БНТ 2 припомня, че миналата седмица депутатът от ДПС Четин Казак предложи народните представители да паркират безплатно на синя зона, когато пътуват по работа.

 

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички