Синдикати в ОЦК: Ще протестираме, докато не ни изплатят и последния лев


Синдикати в ОЦК: Ще протестираме, докато не ни изплатят и последния лев
Снимка:

4189

"В Оловно – цинковия комбинат в Кърджали заплати не са получавани от месец септември. Постигнахме разумен компромис с г-н Валентин Захариев, който обеща да изплати 60% от дължимите суми, а останалите 40% до края на месец юни. Утре отново ще има протестен митинг пред комбината в 15.30 часа. Ако видим, че на всеки един работник е платено до последния лев, от това което е предвидено в споразумението, ще отидем на работа", каза в предаването "Неделя 150" по БНР Бельо Стайков, представител на синдикатите в ОЦК.

По повод стачката в ГОРУБСО – Мадан изпълнителният директор Съби Кючуков заяви в предаването "Неделя 150", че част от инициативният комитет на протестиращите защитават интересите на друга фирма и заради това настояват за отнемане на концесията. Кючуков обаче не уточни коя е фирмата.

Изпълнителният директор заяви още, че Валентин Захариев е имал готовност за водене на преговори, но стачниците са отказали да преговарят. Въпреки липсата на постигнато споразумение, Съби Кючуков каза, че се надява втората смяна да се яви на работа утре и производството да бъде частично възстановено.

На свой ред, председателят на стачния комитет в ГОРУБСО Румен Каров отхвърли обвиненията, че стачкуващите защитават чужди интереси. Според Каров обещаните пари за подобряване на условията на труд в мините са крайно недостатъчни.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички