Синдикатите искат мерки срещу дългото пътуване до работа


Синдикатите искат мерки срещу дългото пътуване до работа
Снимка:

451

Над 100 хиляди българи пътуват над оптималния времеви интервал до работа, който е до 45 минути. Пътуване по-дълго от това влияе върху съвместяването на семейния и трудовия живот.

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Преди всички" по БНР във връзка с изследването на синдиката върху ежедневната трудова емиграция.

Над 400 000 работници и служители ежедневно изразходват над 500 000 часа, за да се придвижат от едно до друго селище и осигурят хляба на семействата си, сочат данните на синдиката.

От следващата година има нова процедура, която започна да работи по ОП "Човешки ресурси" и се казва "По-близо до работа".

По нея има 37 млн. лв., които са 30 пъти повече от средствата отпускани с това. С нея работодателите могат да финансират пътуванията на служителите си. Сегашното финансиране би трябвало да се разшири възможността. Досега са се възползвали 4000 души.

Според КНСБ трябва да се намерят допълнителни действия в пет групи политики. На първо място е съкращаването на сумарното време за пътуване чрез координиране на маршрутите на транспорта.

Трябва да се подобрят условията на пътуване, работното време да бъде съобразено с графиците на транспорта и да се подобри инфраструктурата.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички