Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на "Балканска медийна компания"


Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на "Балканска медийна компания"
Снимка:

4180

Майката на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски - Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на "Балканска медийна компания" АД.

В "Балканска Медийна Компания“ АД акциите се делят между Кръстева (50%) и сина й Пеевски (50%). Компанията е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" ЕАД - компанията, издател на вестниците "Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач", както и собственик на други бизнеси, свързани с печат и разпространение.

Освобождаването на Кръстева е станало на общо събрание на акционерите на дружеството, т.е. Пеевски и Кръстева, което се е провело на 9 март, показват представените в Търговския регистър документи, предаде Клуб Z.

За изпълнителен директор и представляващ дружеството е назначен Александър Георгиев, който и досега е бил в борда на директорите на компанията.

Ирена Кръстевa остава в съвета на директорите. Третият член на борда е столичният адвокат Дора Спасова.

Триото Георгиев, Кръстева и Спасова са и в състава на борда на директорите на НБМГХ. Ирена Кръстева е изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на медийната компания.

Справка в Търговския регистър показва, че капиталът на дружеството е 50 000 лв. „балканска медийна компания“ се занимава с медийна, издателска и разпространителска дейност, пише Actualno.com.

Компанията регистрира текуща печалба от 676 000 лв. за 2014. при над 39 млн. лв. за предходната 2013 г., според консолидирания финансов отчет на дружеството за 2014 г. Общите приходи от оперативна дейност за 2014 г. са близо 22 млн. лв. и финансови приходи от 6 млн. лв. Общите приходи от оперативна дейност за 2014 г. са близо 22 млн. лв. За 2014 г. приходите от оперативна дейност са 18,5 млн. лв, но финансовите са значително по-големи – 48,2 млн. лв.

 

 

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички