Русия намалява вноса на турски стоки


Русия намалява вноса на турски стоки
Снимка: Getty Images

2545

В отговор на атаката срещу бомбардировача Су-24 от изтребители на турските ВВС Русия ограничава вноса на стоки от Турция, съобщава вестник „Коммерсант“.

Проблемите на доставчиците вече започнаха по митническите пунктове, оформянето на товарите, съобщават вносители, е практически спряно. На 26 ноември може да бъде официално обявено ограничаването на вноса на храни от Турция, обемът на които само за десетте месеца на тази година възлиза на 1 млрд. долара. Застрашен е и вносът на турски автомобилни части (0,44 млрд. долара за 2014 г.), което може да се отрази зле на руските автомобилни заводи.

Русия в най-скоро време ще ограничи доставките на стои от Турция, това може да бъде обявено официално още в четвъртък, съобщават пред изданието източник от руско министерство и работещи с доставчици от Турция източници.

Ембарго, като в случая с ЕС, САЩ, Австралия, Норвегия и Канада няма да има, поне в краткосрочна перспектива, посочва правителствен чиновник. Сега се отработва чрез кои механизми може да се ограничи вноса. Може да бъдат използвани забрани на Росселхознадзор, Роспотребнадзор, очакват вносителите.

 

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички