4 различни начина за рестартиране на компютър


4 различни начина за рестартиране на компютър
Снимка: Thinkstock

4022

Всички знаем как да рестартираме компютъра си от менюто Start. Съществуват обаче и други методи, които предлагат много повече удобство и контрол, пише makeuseof. Сайтът ни запознава с четири по-различни начина за рестартиране на компютър:

1. С помощта на пряк път

Кликнете с десния бутон върху десктопа, а след това изберете ‘New > Shortcut’. Ще бъдете попитани за локацията на прекия път, въведете shutdown.exe -r -t 00 –f. Натиснете ‘Next’, дайте име на своя пряк път и след това кликнете върху ‘Finish’. Ако иконата по подразбиране не ви харесва, може да я промените като кликнете върху нея с десния бутон, изберете ‘Properties’, отидете в таба ‘Shortcut’ и кликнете върху ‘Change Icon’. От тук може да изберете някоя от иконите на системата по подразбиране или да изберете някоя от вашия компютър. Не е задължителн иконата да стои на десктопа, ако решите може да я плъзнете в лентата на задачите или в лентата за бързо стартиране.

2. От BIOS

В Windows 8 натиснете CTRL + L, за да се отвори ‘Settings’ и да изберете ‘Power’. Задръжте натиснат клавиша ‘Shift’ докато кликате върху ‘Restart’.

3. Като използвате Task Scheduler

Можете да използвате Task Scheduler, за да настроите вашата система да се рестартира в определено време. Първо, направете търсене в системата за Task Scheduler и изберете съответния резултат. Изберете ‘Create Task’ от навигационната лента в дясно, ще се отвори нов прозорец. Дайте име на тази задача и сложете отметка до ‘Run with the highest privileges’.

След това преминете към таба ‘Triggers’ и кликнете върху ‘New’. От тук изберете колко често искате вашата система да се рестартира и ако решите използвайте разширените настройки. Когато сте готови кликнете върху ‘ОК’.

Сега преминете към таба ‘Actions’ и кликнете върху ‘New’. За Program/script въведете shutdown.exe, а за Add arguments (optional) – /r /f и натиснете ‘OK’. И накрая отидете в таба ‘Conditions’ и изберете кога искате задачата да започне. Когато сте готови кликнете ‘OK’.

4. Като използвате програма на трета страна

Ако не се чувствате комфортно с някои от съветите по-горе, може да използвате програми на трети страни за постигане на подобни неща. Някои от тях които заслужават внимание са iReboot, Shutdown Timer или Sleep Timer.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички