10 неща, които никога да не казвате на интервю за работа

10 неща, които никога да не казвате на интервю за работа
Източник: iStock/Guliver

Може да имате завиден опит зад гърба си, що се отнася до интервютата за работа, но винаги съществува риск да кажете нещо малко в неподходящ момент и да „оплескате” нещата. Това не е гаранция за провала на кандидатурата ви, още повече, ако имате точната квалификация за длъжността, пише Business Insider. Но ето кои са 10-те неща, които драстично намалят шанса работодателят да ви се обади с положителен отговор.

1. „С какво се занимава фирмата ви?”

По този начин демонстрирате пълна незаинтересованост към предлаганата длъжност. Още повече, че живеем в технологична епоха, в която справката в интернет отнема няколко минути.

2. „Вие бременна ли сте?”

Никога не питайте интервюиращия лични въпроси или нещо, което може да се окаже обида на по-късен етап.

3. „Мамка му!”

По-добре забравете ругатните, докато тече интервюто. Да, дори да сте се залели с горещо кафе, пак не е препоръчително да казвате „онези” думички.

4. „След 5 години се виждам на Вашата позиция”

Въпросът „Как се виждате след 5 години?” е доста банален, но все така обичан от работодателите. Подгответе си адекватен отговор и не заявявайте твърде големи амбиции, още повече застрашаващи нечие работно място.

5. "Това не е мечтаната ми работа, но…”

Дори предлаганата позиция да е под нивото ви, никога не го споделяйте на глас по време на интервюто. Така звучи все едно някой трябва да ви е благодарен, че сте се „прежалили”.

6. "Ако не получа тази работа, не знам какво ще направя."

В никакъв случай не бива да звучите отчаяни. Надали интервюиращият ще ви влезе в положение със сърцераздирателно съчувствие, още по-малък е шансът да ви наеме.

7. „Имате прекрасна усмивка!”

Не флиртувайте с интервюиращия си. Тази крайно неуместна тактика вероятно ще свърши зле.

8. „За каква работа кандидатствам?”

Ако сте малко объркани от условията и работата, опитайте се да зададете въпроса по-професионално, например „Какво ще включва длъжностната ми характеристика?”

9. „Знам, че не съм най-квалифицираният човек, но...”

Това директно ви дисквалифицира от състезанието. А пък и явно интервюиращият смята, че сте достатъчно подходящи, щом разговаряте.

10. „Мразех последния си шеф”

Дори ако в последната ви компания е било пълно с идиоти, задръжте това за себе си и положете усилия да изтъкнете положителните страни на работата си там.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.